zon, bescherming, vitd, zonnecreme

Zon-Bescherming-Tips

Thema: 

De Zon...De Huid...

De Zon met UVA en UVB stralen zorgt voor een mooi gebruinde huid, aanmaak van Vitamine D en het 'gelukshormoon' endorfine, echter ook voor verbranding en veroudering van de huid met pigmentvlekken tot zelfs huidkanker als gevolg. UVA (A=aging) en UVB (B=burning) zijn de oorzaak van deze negatieve gevolgen voor onze huid. We hebben allemaal een 'zonnekapitaal' dat beperkt is, dit wil zeggen dat de huid zichzelf kan verdedigen tegen deze schadelijke straling, maar dat onze verdediging beperkt is en dus afneemt met de leeftijd en het aantal niet-beschermde uren in de zon. Ook de intensiteit van de Zon is de laatste jaren enorm toegenomen. Vandaar is heel belangrijk ons te beschermen tegen UVA en UVB stralen zowel met kledij als zonnecreme. Na blootstelling aan deze stralen moeten we de huid terug herstellen met een aftersun. Een aftersun bevat naast hydraterende bestanddelen ook anti-oxidanten en gaat zo helpen de huid terug in topconditie te brengen. Enkele Tips:

De huid voorbereiden op de Zon

  • Voedingssupplementen worden 1-2 weken vooraf ingenomen. Een selectie: Solenium, Oenobiol zon intensief, Bronzage Expert.
  • Zonneallergie kan soms tegengegaan worden met deze voedingssupplementen; indien dit niet voldoende is, best een arts raadplegen.

Bescherming in de zon

  • Zonwerende kledij
  • Zonnecreme: de zonnefactor(IP10, 20, 30, 50) is afhankelijk het type huid, hoeveel en hoe regelmatig we ons insmeren. Om de factor te bekomen, zoals vermeld op de verpakking, elke 2uur opnieuw insmeren. De filters in uw zonnecreme werken pas na 15-30min, begin dus tijdig te smeren.
  • Zonnebril: ook uw ogen ondervinden schade van de Zon
  • Probeer de zon te mijden op de meest intense uren, tussen 11.00 en 15.00u
  • Water en zand weerkaatsen UVA en UVB stralen, dus hier is zeker een hoge bescherming nodig
  • Geneesmiddelen kunnen uw huid lichtgevoelig maken en dus sneller laten verbranden. Raadpleeg uw apotheker of de bijsluiter

Herstel na de zon

Vergeet zeker niet van de Zon te genieten, het is heerlijk... zolang we ons maar goed beschermen.

Indien u nog vragen heeft, kom gerust langs in de apotheek of contacteer ons, we helpen u zeker verder.

Apr. Ph. Van Hautekerke

18-05-2017

 

De selectie van de apotheker: 

Prijs: 
€ 16,60
Promo
-20%

Prijs: 
€ 7,20
Promo
-20%

Prijs: 
€ 10,36
Promo
-20%